• מדעי הרוח

• הר הצופים

• מתעניינים בתרבות יהודית ישראלית, בתנ"ך וביהדות? מחפשים לימודים עם אופק תעסוקתי?

תוכנית רביבים ייחודית לאוניברסיטה העברית. התוכנית הוקמה מתוך חזון להכשרת מנהיגות חינוכית אשר תתרום לקידום הוראת מקצועות היהדות במערכת החינוך הממלכתית ברחבי הארץ ומבוססת על השקפת עולם יהודית פלורליסטית.
    במסגרת הלימודים נשלב בין לימוד אקדמי מעמיק בתחומים המגוונים של מדעי היהדות לבין הכשרה מעשית בהוראה.
    תוכנית הלימודים מעניקה לסטודנטים כלים ביקורתיים ומחקריים להתמודדות עצמאית עם מגוון התחומים של מדעי היהדות שילוו אותם כמורים לעתיד.
    התוכנית עשירה בתכנים ובפעילויות כדוגמת סיורים, ימי עיון, הרצאות אורחים ועוד.
    בוגרי התוכנית יסיימו את לימודיהם בתום 4 שנים עם תואר ראשון ושני (בוגר ומוסמך) ותעודת הוראה.
    הקבלה לתוכנית מותנית בראיון אישי.
    ניסיון בפעילות חינוכית כגון: הדרכה בתנועות נוער ובמחנות קיץ, תפקידי חינוך והדרכה במסגרת מכינה קדם צבאית, בשנת שירות ובשירות הצבאי/הלאומי ייחשבו ליתרון בעת ההרשמה לתוכנית.
    אתר החוג

תאריך אחרון להרשמה לשנת תשפ"ה 31.05.2024

• תוכנית הלימודים שלנו מכשירה מורים בעלי השכלה רחבה ועמוקה, מיומנים באמנות ההוראה ובעלי כלים לחשוף בפני תלמידיהם את התרבות היהודית על רבדיה בדרך מעניינת, מאתגרת ובעלת משמעות. העוסקים בהוראת מקצועות היהדות נדרשים להציג את מקצועות היהדות לנוער במערכת החינוך הממלכתית בישראל באופן יצירתי ומעניין. ייחודה של התוכנית הוא בשילוב התנסות בהוראה כבר במהלך הלימודים לתואר הראשון.

הלומדים בתוכנית זוכים להנחיה של צוות פדגוגי מעולה, לליווי אישי לאורך הלימודים, להזדמנות לסיים תואר בוגר , תואר מוסמך ותעודת הוראה ב- 4 שנים בלבד ולמלגת לימודים.

• הסטודנטים בתוכנית יזכו למלגות שכר לימוד ומלגות מחיה במשך כל תקופת הלימודים בתוכנית. אנו מציעים תוכנית העשרה הכוללת ימי עיון, סיורים, ביקורים במוזיאונים ופעילות תרבותית נוספת בהיקף של כ- 6 מפגשים בכל שנת לימודים.

התוכנית מלווה את בוגריה עם כניסתם לעבודה בהוראה במערכת החינוך במשך השנה הראשונה לעבודתם. מנחים מטעם התוכנית זמינים להתייעצות ולתמיכה בבוגרים עם כניסתם להוראה אחרי סיום הלימודים. בשנה הראשונה לאחר סיום הלימודים בתוכנית, מתקיימת סדנה לבוגרים, כחלק מדרישות תוכנית ההתמחות של משרד החינוך. הסדנה עוסקת בסוגיות חינוך הנוגעות למורים בשנת ההוראה הראשונה שלהם במערכת החינוך.

• ראשת התוכנית: ד"ר תמר הס, tamar.hess@mail.huji.ac.il, טלפון: 02-5881970

רכזת התוכנית: גב' שירן ארביבוrevivim@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-5881970
    שעות קבלת קהל: יום א' 14:30-11:30, ימים ב'-ה' 13:00-10:00, בניין רבין חדר 4004

• תוכנית הלימודים של תלמידי רביבים כוללת:

1. תואר בוגר הנלמד במשך שלוש השנים הראשונות ברביבים (שנים א'- ג')

תואר בוגר בשני חוגים: התוכנית במדעי היהדות והחוג למקרא.

• במסגרת התוכנית במדעי יהדות יילמדו בשנה א' קורסי מבוא כלליים בחוגים: היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, מחשבת ישראל, ספרות עברית, לשון עברית ותלמוד. בשנים ב'-ג' כל סטודנט יבחר להתמקד בקורסים באחד החוגים הנ"ל.
    • במסגרת החוג למקרא יילמדו קורסי מבוא לצד קורסי בחירה בחוג.​

2. תואר מוסמך נלמד במשך השנתיים האחרונות בתוכנית (שנים ג'-ד')

בסוף שנת הלימודים השנייה בתוכנית, כל סטודנט יבחר את החוג בו ילמד ל תואר מוסמך , מבין החוגים הבאים: מקרא, היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, מחשבת ישראל, ספרות עברית, לשון עברית, תלמוד והמגמה לחינוך יהודי בבית הספר לחינוך (החוג בו הסטודנט ישתלב בלימודי המוסמך ייבחר בהתאם לתוכנית לימודי הבוגר של הסטודנט).

בשנה ג', במקביל לסיום הקורסים ל תואר בוגר , יילמדו גם מספר קורסים ל תואר מוסמך שיבחרו בתיאום עם יועץ המוסמך בחוג שנבחר מבין החוגים לעיל. לימודי המוסמך יושלמו בשנה ד'.

3. לימודים לתעודת הוראה (שנים א'-ד'):

הלימודים לתעודת הוראה נמשכים על פני ארבע שנות הלימודים בתוכנית רביבים. לימודים אלו כוללים קורסים ייחודיים לתלמידי רביבים לצד קורסי מבוא ובחירה במחלקה ללימודי הוראה בבית הספר לחינוך. התנסות מונחית בהוראה, בליווי הצוות הפדגוגי של תוכנית רביבים, מהווה מוקד להכשרה הייחודית של תלמידי התוכנית. בשנה א', התוכנית מכינה את תלמידיה להוראה התנסותית, ובשנים ב'–ג' מתקיימת הוראה התנסותית בליווי מנחי התוכנית במגוון בתי ספר בירושלים. השתלבות בשנת התמחות בהוראה אפשרית כבר בשנת הלימודים הרביעית, בהתאם להתקדמות האקדמית של הסטודנט.

• בהתאם לסך הנקודות הנדרש בחוגים הנלמדים במסגרת זו.

• הלימודים בתוכנית משלבים לימודי בוגר בתוכנית במדעי היהדות ובחוג למקרא, ו לימודי מוסמך באחד החוגים העוסקים במדעי היהדות או בחינוך יהודי.

• הסטודנטים ילמדו עם מיטב החוקרים העוסקים במדעי היהדות ובחינוך. בראש התוכנית עומד צוות אקדמי ומנהלי המלווה את תלמידי התוכנית.

ד"ר תמר הס מכהנת כראש תוכנית רביבים. תחום המחקר שלה הוא ספרות עברית חדשה. היא עוסקת בכתבי חיים, באוטוביוגרפיות, בגישות פמיניסטיות לספרות ולאחרונה במיוחד בשירה דתית פמיניסטית ישראלית בת ימינו.

• ציון 100/רמה ׳מתקדמים א׳

• ציון 145, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• קבלה לתוכנית לכל המועמדים/ות, מותנית בעמידה בהצלחה בראיון קבלה (גם לבעלי תואר).

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• ערוץ קבלה רלוונטי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • בוגרי תוכנית רביבים ממשיכים את דרכם המקצועית כמורים מובילים למקצועות היהדות במערכת החינוך הממלכתית העל-יסודית. רבים מהבוגרים הינם מחנכי כיתה ובעלי תפקידי ניהול חינוכיים בבתי הספר בהם הם משתלבים ברחבי הארץ.

בהמשך, רבים מבוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים גם בתפקידים נוספים כגון: מנהלי בתי ספר, מדריכי מקצוע במשרד החינוך, מנחי מורים, מנהלי מכינות קדם צבאיות, מנהלי הדרכה ופיתוח תוכן בארגונים שונים ועוד.