• 414

  • משפטים

  • הר הצופים

  •  

    תואר ראשון במשפטים בהיקף חד חוגי + חוג נוסף לתואר לבחירה: כלכלה או פילוסופיה (בהיקף דו-חוגי) ולימודים נוספים שלא לתואר בחוג השלישי
     

    העולם המודרני מאופיין במורכבות הבעיות אשר עומדות לפתחם של מעצבי המדיניות בתחומים השונים. לימודי המשפט, הפילוסופיה והכלכלה נותנים כל אחד נקודת מבט וניתוח שונות על הבעיות הללו. התוכנית במשפטים, כלכלה ופילוסופיה נשענת על התפיסה כי בעיות מורכבות מחייבות לרוב תשובות מורכבות, וכי שילוב של שלושת הדיסציפלינות ייתן לבוגריה את הכלים לדון בהיבטים התאורטיים, הערכיים והמעשיים של פתרונות אלו.

    התוכנית המוצעת, המשלבת לימודים בשלושה חוגים- משפטים , כלכלה ופילוסופיה תעניק לבוגריה יתרון ייחודי. כל אחד מתחומי הידע מספק כלים אנליטיים חשובים ומשלימים. תלמידי התכנית ייחשפו למגוון רחב של תכנים הקשורים בסוגיות חברתיות עכשוויות, וילמדו לשלב ביניהם. בזכות הכלים שיקבלו, בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בעמדות מפתח במגזרים הציבורי והעסקי, בארגונים חברתיים, וכמובן בסקטור האקדמי במדינת ישראל; ולהשתמש בידע הבינתחומי שרכשו על מנת להטביע את חותמם על החברה הישראלית.

    לפרסום על התכנית
     

    התוכנית מציעה לסטודנטים מצטיינים תואר במסלול ייחודי אשר משלב שלושה תחומי דעת קשורים, מובחנים ומשלימים- משפטים, כלכלה ופילוסופיה. בכל אחד מהחוגים הללו יש לאוניברסיטה העברית יתרון איכותי על פני מוסדות אחרים, והשאיפה היא  למנף את נקודת החוזק הללו כדי ליצור תכנית יוקרתית שמעניקה לבוגריה  שלם הגדול מכלל חלקיו. 

     

  • הקניית כלים בשלושת תחומי הדעת הרלבנטיים כך שיאפשרו לסטודנטים להשתלב בקהילה המשפטית או הכלכלית בישראל (ובפרט בסקטור הציבורי) או באקדמיה כמנהיגים וכמובילי דרך. התוכנית מספקת מענה לצורך חשוב: להכשיר אליטה משרתת ולספק לה כלים אינטלקטואליים על מנת להבין את המורכבות של החברה האנושית על רבדיה השונים וכלים מעשיים לקדם שינויים בחברה. כמו בכל חברה אנושית, דבר זה נחוץ לחברה הישראלית כיום.

    ייחודיות התוכנית נובעת מכך שהיא מאפשרת לסטודנטים מצוינים לקבל הכשרה אקדמית אשר תפתח  את יכולתם האנליטית ואת ארסנל הכלים המקצועיים  והאינטלקטואלים שברשותם. השילוב הייחודי של שלושת תחומי הדעת יאפשר עומק הנובע מסינרגיה של שלושת התחומים. 

     

  • פעילויות ייחודיות ב  פקולטה  למשפטים:

    • תכניות לחילופי סטודנטים – אנו מקיימים תכניות לחילופי סטודנטים עם למעלה מעשרים פקולטות מובילות בעולם בתחום המשפטים, רבים מתלמידי ה  פקולטה  לומדים  סמסטר לימודים אחד בחו"ל או משתתפים במגוון התכניות הבינלאומיות שה  פקולטה  מציעה.
    • ניסיון מעשי – אנו שמים דגש רב על פרקטיקה ומציעים למעלה מעשר סדנאות מעשיות, בהן מלמדים טובי עורכי הדין בישראל. אנו מזמינים את הסטודנטים להשתתף גם ב-8 קליניקות במסגרת המרכז לחינוך משפטי קליני, המטפל בכל שנה במאות לקוחות מהשכבות החלשות בחברה הישראלית.
    • שירותי השמה לתלמידי ה פקולטה  - היום שאחרי הלימודים – עבור הסטודנטים הקמנו שירותי השמה מפותחים שמסייעים לבוגרים להשתלב במשרדי עריכת הדין המובילים בישראל.

     

    ♦        האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים 

     

  • רכזת המועמדים והמתקבלים ב פקולטה :

    גב' דניאלה אמוייבLaw.admissions@mail.huji.ac.il

    טלפון: 0535537989


    שעות קבלת קהל במזכירות החוג: ימי א'-ה' בין השעות 09:00- 12:30 ובין 14:00- 16:00.
    ניתן ליצור עימנו קשר באמצעות אתר ה פקולטה  > מועמדים > יעוץ ורישום

  • תואר בוגר במשפטים בהיקף מופחת – 113 נ"ז
     

    חוג נוסף לתואר בכלכלה או בפילוסופיה בהיקף של 60 נ"ז באחד התחומים וכן לימודים נוספים שלא לתואר בחוג האחר בהיקף של 20 נ"ז עד 25 נ"ז .

    הלימודים בשנה א' כוללים קורסים בשני החוגים ובשנה ב' יבחר החוג שבו יושלמו הלימודים לקבלת התואר.

    תלמידים שיעמדו בדרישות הלימודים הנוספים והקורסים האינטרדיסציפלינאריים יקבלו תעודה שלא לתואר בתכנית "מכפיל".
     

    התכנית מורכבת משיעורי חובה, ושיעורי בחירה בכול אחד מתחומי הלימוד, שני סמינריונים וכן מספר מצומצם של קורסים ייעודיים לתלמידי התכנית. מדובר בקורסים מתקדמים אשר יבקשו לעשות סינרגיה בין שלוש הדיסציפלינות: קורסים ייחודיים מתקדמים במשפט וכלכלה (אשר יכללו תוכן תאורטי), משפט ופילוסופיה פוליטית, וקורסים אשר ישלבו מיומנויות פילוסופיות עם מיומנויות משפטיות וכלכליות.

     

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • בזכות הכלים שיקבלו, בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בעמדות מפתח במגזרים הציבורי והעסקי, בארגונים חברתיים, וכמובן בסקטור האקדמי במדינת ישראל; ולהשתמש בידע הבינתחומי שרכשו על מנת להטביע את חותמם על החברה הישראלית.