אדריכלות נוף (תכנית לימודים משותפת לבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב והפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה)

• חקלאות מזון וסביבה

• רחובות

• התכנית לתואר ראשון באדריכלות נוף היא התכנית היחידה מסוגה בישראל המשלבת לימודי אדריכלות נוף עם בסיס אדריכלי, תכנוני ותרבותי הנלמד בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל, יחד עם לימוד מעמיק של מדעי הצמח, אקולוגיה וסביבה ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית.

• בעידן משבר האקלים, ציפוף האוכלוסייה וצמצום משאבי הטבע, מקצוע אדריכלות הנוף זוכה להכרה הולכת וגדלה בחשיבותו בארץ ובעולם.

אדריכלות נוף הינו תחום מקצועי העוסק בתכנון ובעיצוב המרחב, ומשלב בין ניהול ותכנון מערכות טבעיות ובין תכנונן כסביבה אנושית בהיבטים עיצוביים, תרבותיים, חברתיים ואקולוגיים בפרויקטים מגוונים ובקני מידה משתנים. החל מהמרחב הציבורי ומערכות שטחים פתוחים ועד נושאי העיצוב העירוני והאזורי, תכנון תשתיות, שכונות ומוסדות ציבור. תחום מקצועי זה מוכר על ידי רשם המהנדסים והאדריכלים בישראל.

התכנית לתואר ראשון באדריכלות נוף הנה תכנית משותפת לבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים ולאוניברסיטה העברית. זו התכנית היחידה מסוגה בישראל המשלבת לימודי אדריכלות נוף עם בסיס אדריכלי, תכנוני ותרבותי הנלמד בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל, יחד עם לימוד מעמיק של מדעי הצמח, אקולוגיה וסביבה ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית. זהו שיתוף פעולה יחיד מסוגו בישראל בין מוסדות הלימוד מהמובילים בעולם, שמטרתו היא להכשיר דור של אדריכלי/ות נוף, בעלי תפיסה תכנונית ואמנותית בתחומי האקולוגיה והסביבה.

לאתר החוג

לפרטים נוספים ולסדרי ההרשמה באתר בצלאל

• יש לעמוד בתנאי הקבלה של בצלאל ושל העברית כאחד. יש לבדוק סיכויי קבלה, לפי החוג למדעי הצמח.

• ראש התוכנית (בצלאל): פרופ' אליסה רוזנברג, elissabrosenberg@gmail.com

מרכז התכנית מטעם ה פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה: פרופ' שי מורין shai.morin@mail.huji.ac.il

• התכנית גובשה על ידי סגל הוראה של בית הספר לארכיטקטורה בבצלאל וסגל הוראה בתחומי מדעי הצמח, האקולוגיה והסביבה מה פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית.

מערך הלימודים בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל מחולק ללימודי סטודיו, לימודי כלים ולימודים עיוניים. שנה א' ושנה ב' כוללות לימודי יסוד במסגרתם רוב הקורסים הם קורסי חובה. קורסי החובה מייצגים את גופי הידע, המיומנויות ומתודות העבודה הבסיסיות הנדרשות לפרקטיקה באדריכלות הנוף. שנה ג' ושנה ד' כוללות לימודים מתקדמים בהם נלמדים גם קורסי בחירה. לימודי הבחירה מאפשרים העמקה בתחומי הליבה של הדיסציפלינה והרחבת ידע לתחומים משיקים. ניתן לבחור מבין קורסי בחירה המוצעים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה או בבצלאל.

מערך קורסי האקולוגיה, מדעי הצמח ולימודי סביבה ב קמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית מחולק למדעי הצמח, אקולוגיה, סביבה ופאונה/פלורה של ארץ ישראל.

• תכנית הלימודים נפרשת על פני ארבע שנות לימוד במהלכן על הסטודנט/ית לצבור 150 נ"ז לקבלת תואר מקצועי באדריכלות נוף, מתוכן 90 נ"ז מוצעים בבצלאל ו-60 נ"ז מוצעים ב פקולטה לחקלאות מזון וסביבה.

• (האוניברסיטה העברית) פרופ' חיים קיגל, אביגיל הלר, פרופ' ז'וזה גרינצוויג, ישראל גלון, טל גליקמן, פרופ' משה קול, דר' יעל מנדליק, דר' אורית סקוטלסקי, דר' שיקמה זערור, פרופ' בני חפץ, דר' יוסי ענבר, דר' תום טופז, פרופ' אפרת מורין, אלון מאור, פרופ' גילה כחילה, דר' אפרת גביש רגב, פרופ' אפרת שפר , מרצים נוספים מצוות אוספי הטבע הלאומיים, האוניברסיטה העברית בירושלים

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• בחינות כניסה: על כל מועמד/ת לתכנית לעבור בהצלחה בחינות כניסה מעשיות אשר כוללות את המרכיבים הבאים: תרגיל טקסטואלי, תרגיל גראפי דו-ממדי ותרגיל בנייה תלת ממדי. תרגיל זה ישמש למיון ראשוני של המועמדים. מועמדים שיעברו בהצלחה שלב זה יוזמנו לראיון אישי.

מועמדות ומועמדים שיעמדו בדרישות הסף להרשמה כמפורט ויעברו בהצלחה את בחינות הכניסה, יוכלו לממש את קבלתם/ן ללימודים.

מועמדים/ות שאינם/ן עומדים/ות בדרישות הסף להרשמה, יוכלו להירשם במעמד ''לא לתואר'' ולגשת לבחינות הכניסה. אחוז המתקבלים/ות שלא עמדו בתנאי הסף להרשמה לא יעלה על 10% מכלל המתקבלים לתכנית, בהתאם להחלטת המל''ג מיום 12.9.2017 בדבר חריגה מתנאי קבלה. מועמדים/ות שיעברו בהצלחה את שני השלבים של בחינות הכניסה, יוכלו להתחיל את לימודיהם/ן גם אם אין ברשותם/ן ממוצע בגרות/פסיכומטרי הנדרש במסגרת החריגה המותרת. בכל מקרה נדרשת תעודת בגרות מלאה או תעודה שוות ערך, כתנאי לקבלה ללימודים.

לאחר ההרשמה לבצלאל, על המועמדים להירשם באוניברסיטה העברית לרישום מקוון, תחת הכותרת "לא לתואר" באדריכלות נוף. המועמדים אינם חייבים בתשלום דמי רישום . תנאי הקבלה ייבדקו על ידי האוניברסיטה העברית. מועמדים שיעברו בהצלחה את תהליך המיון בבצלאל, ויעמדו בתנאי הקבלה של האוניברסיטה העברית, יוכלו להתקבל לתכנית.

יש לעמוד בתנאי הקבלה של בצלאל ושל העברית כאחד. יש לבדוק סיכויי קבלה, לפי החוג למדעי הצמח.

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• ערוץ קבלה רלוונטי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • עם השלמת הדרישות האקדמיות, יוענק תואר מקצועי באדריכלות נוף בהתאם לדרישות רשם המהנדסים והאדריכלים (.B.L.A) מטעם שני המוסדות.

השילוב הייחודי בין בית הספר לארכיטקטורה בבצלאל ובין ה פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית יקנה לבוגרות התכנית ולבוגריה סל כלים מגוון וניסיון בעיצוב ותכנון אסטרטגי הנשענים על ידע מעמיק באקולוגיה ומערכות טבעיות. סל כלים ייחודי זה יאפשר להם/ן להתמודד עם המורכבות ההולכת וגדלה של תכנון המרחב הפתוח בסביבה הישראלית והעולמית: תכנון מרחבי, הבנת נתונים מדעיים, שיטות הנדסיות, גישות חברתיות, ושילובם בעיצוב הסביבה הבנויה, תוך חשיבה ביקורתית ושליטה בעיצוב ובכלים אדריכליים, כולל מיומנות גרפית וטכנולוגיות עדכניות.

בוגרי ובוגרות התכנית, יהיו אנשי ונשות מקצוע בעלי מומחיות חדשנית ורב תחומית אשר תגדיר מחדש את תחום הפעילות של אדריכלי/ות הנוף ויובילו את המגזר הפרטי והציבורי.